att ta en paus

Hej. Det är länge sedan jag haft inspiration eller motivation för den här bloggen. Det fanns en tid då jag tyckte det skulle kännas tomt och konstigt att inte blogga. Nu går det flera dagar som jag överhuvudtaget inte kommer ihåg bloggen. Därför tänkte jag nu börja med en paus. På obestämd tid. Sedan ser jag om inspirationen eller motivationen kommer tillbaka och om jag fortsätter eller inte. Ha det bra så hörs vi! Kanske.
Publicerad 26.08.2015 kl. 20:00

jag finns här ännu

Hej hej. Jag ska försöka återkomma med bröllopsbilder, har bara varit så upptagen av sommar. Som att suppa igen, vara domare på crossfittävlingar, sommarfest med nämnda crossfitgäng, första strandbesöket (!) och så vidare bortåt. Min sommarpaus blev liksom sommarvädret lite sen i år.
Publicerad 10.08.2015 kl. 20:45

bröllopsfest del 1

Bröllopsfesten hade vi i Runsala folkparks festsal, helt vid stranden. Vi började med att hälsa på alla gäster varefter det blev välkomstskål. Så småningom började vi äta, Maten var fantastisk, är så nöjd med vår catering Pito-Roope. Synd bara att jag inte hade så mycket ro att koncentrera mig på maten. Medan vi åt fick vi också lyssna på härliga tal.

Publicerad 04.08.2015 kl. 19:42

knee paddeling

I dag hade vi en dag i Nådendal. Först var vi och suppade. Första gången för mig. Det var riktigt roligt och är säkert ännu roligare nästa gång. Nu var det lite väl hård vind och stora vågor så den mesta energin gick åt till att kämpa mot vågorna. Istället för att koncentrera mig på tekniken försökte jag bara frenetiskt se till att inte åka in i vassen med vinden (ser ni hur vassen böjer sig för vinden på bilderna?). Så för det mesta paddlade jag på knä. Vågade bara stiga upp när jag vände nosen mot stranden och visste att vågorna förde mig åt rätt håll. Men detta ska jag absolut göra på nytt (trots att jag vid ett skede tappade humöret när vågorna var starkare än jag och jag inte fick brädan alls åt det håll jag ville och var helt slut i hela kroppen efter att ha kämpat med dålig teknik och svor åt vågorna och skrek att det här inte är nåt roligt mer, jag ger upp och lägger mig ner och låter vågorna för mig dit de vill då).

Efteråt gick vi omkring i Nådendal och åt pizza i gästhamnen. Skulle ha velat gå omkring ännu mer, men det hade blivit mulet och det blåste svinkallt och hårt och jag var klädd för en solig sommardag och gick således omkring och frös. Så vi hoppade i bilen, körde till Åbo och till Café Art och drack varmt gott kaffe och åt världens största kanelbulle istället.

Publicerad 01.08.2015 kl. 21:52

sommar plus jobba

Första arbetsveckan avklarad efter semestern. Det har varit så trögt. Att stiga upp tidigt och sitta på ett kontor i åtta timmar. Nästa vecka kommer de flesta tillbaka från semestern så då blir det säkert mer liv och fart och jag kommer inte att hinna tänka på att ha det trögt. Men gud det är skönt att få sova i morgon. Fast inte alltför sent, för på förmiddagen ska vi testa sup-bräden i Nådendal.

Bilderna har så till vida att göra med inlägget att jag fotade dem på jobbet i dag. Sensommarfärger håller på att smyga in sig i naturen. Måste påminna mig om att vi har en hel sommarmånad kvar.

Publicerad 31.07.2015 kl. 21:09

vigsel del 2 och bröllopsfärden

Så var det dags att lämna kyrkan till Erkki Melartins marsch från Törnrosa och in i ett bubbelbad. Vi tog ännu gruppbilder på kyrkotrappan innan vi hoppade in i vårt vrålåk (man fick vara nervös för att bilen skulle komma iväg vid varje trafikljus). Och så anlände vi till festplatsen för att ta emot gästerna.

Publicerad 30.07.2015 kl. 19:58

äntligen bröllopsbilder - vigsel del 1

Nåja. Hur många bilder får man ha i ett inlägg? Så svårt att välja, och då väljer jag inte en bland de tusen bilderna som finns på gästerna.

 

Vi hade vigseln i Mikaelskyrkan, Åbos vackraste kyrka enligt oss. Så ljus och glad. Vi gick in till Bachs Prelude Major C. Själva vigseln gick jättesnabbt kändes det som. Vigseln var tvåspråkig. Lotta sjöng Snow Patrols Chasing Cars och som psalm hade vi Guds kärlek är som stranden. Och ringen rymdes på fingret! 

Publicerad 29.07.2015 kl. 20:50

anpassningsskedet

Här rusar tiden iväg. Inte har jag lyckats få fram några bröllopsbilder heller så här 17 dagar efter bröllopet. Slutet av semestern tillbringades i skärgården och sedan med en stor temafest. Och i går började jag jobba igen och man kan väl säga att jag försöker anpassa mig till vardagen igen. Sjukt snabbt man vänjer sig vid att vara ledig. Det här med att stiga upp 6.30 kräver lite tid att vänjas vid, har varit så trött så det blivit lite tupplurar efter jobbet. I dag försökte vi lyxa till vardagen lite med att äta fine dining på Ludu så här plötsligt på en tisdag (vi hittade på ett bra skäl för det - vår andra förlovningsdag, som dock var redan i går). Så ja - här anpassas det.
Publicerad 28.07.2015 kl. 21:21

stadssemester

Ja, vad sysslar man med då när man befinner sig i stan ( in this case: Åbo) några dagar under semestern? Shoppar tydligen! Har kommit hem med shoppingkassar tre dagar i rad. Nu måste jag sluta. Men så kan det gå när man inte ens minns när man köpt något åt sig själv som inte är bröllopsrelaterat (på tal om bröllop: imorgon borde vi få bilderna från festen!). Ja, och så hamnar man i det värsta åskmonsunregnet i mannaminne och trots paraply är man dyblöt precis överallt och försöker i panik springa in i närmaste köpcenter för skydd. Och sedan vara evakuerad där hur länge som helst medan regnet pågår (därav en del av shoppingen). Andra dagar får man sitta och luncha på uteservering i sol och äta frozen yoghurt vid åstranden, medan man väntar på sin frissatid. Och klippa av hårtestarna man hållit på och sparat i evigheter för att kunna få ihop en bröllopsfrisyr, men nu när det är över behövs inte de slafsiga topparna längre. Att sådant. Och så försöker man ännu också få ordning på torpet efter bröllopskaoset, bland annat tvättat över 20 borddukar. Så nog får man tiden att gå.

(man=jag) 

Publicerad 21.07.2015 kl. 21:34

firat semester

På torsdag bytte vi stugan i Nystad mot en stuga i Hangö dit datorn inte följde med. Därav lite radiotystnad. Nu är vi hemma i Åbo några dagar innan det blir dags för semesterns sista stugbesök. Lite sommarkänsla har vi lyckats åstadkomma trots att värmen vill hålla sig under 20 hela tiden.

Publicerad 19.07.2015 kl. 18:42

första hjälpen

Jag har för mig att jag någon gång i tidernas begynnelse varit rolig här på bloggen. I alla fall försökt skriva roligt. Det tycker jag inte att jag varit på ett tag. Vilket är synd. För jag tycker ibland att jag själv är mycket rolig (ibland den enda som tycker så). Som igår när vi kom till stugan. Pyry steg på bryggan genom en genomrutten planka så hela benet for igenom (det var lite roligt men jag måste ju tycka synd om honom också). Jag letade efter sårputsmedel och plåster och hittade ett par fästingpincetter och utropade högt attt här finns PINKKIPUHDIT!! Sen insåg jag vad jag just sade och gapskrattade åt mig själv i tio minuter. Typ dubbelvikt.

Nu fnissade jag för mig själv igen när jag tänker på det. Sorry, ni måste kunna finska för att förstå det roliga. Fast risken finns att ni inte tycker det är roligt i alla fall.

Publicerad 15.07.2015 kl. 23:36

förberedelserna

Nåja. Här är lite knapphändigt självredigerade bilder från början av bröllopsdagen.

Lördagen började med lyxfukost uppdukad av brudfrämmorna innan vi hastade i väg till frissan.

 

Hos frissan blev jag först sminkad och sedan fick jag håret lagat. Vi bjöds på skumpa och jordgubbar. En del av brudfrämmorna var med för att fixa sitt hår.

 

När håret var klart åkte vi ännu en sväng via blombuketten för att plocka upp blommorna. Väl hemma dukade brudfrämmorna fram lunch.

 

Efter lunchen var det dags att klä på sig. Dagen gick så snabbt att nu blev det nästan bråttom.

När allt var klart var det dags att samla ihop fållarna och bege sig mot fotografering. Efter det här tar proffsfotograferna vid.

Här i Nystads skärgård går bilduppladdandet lite långsamt. Men eftersom det varit en regntung förmiddag har vi haft tålamod att sitta inne med långsamma datorer. Nu börjar det klarna upp så vi ska se om jag vågar bege mig med ut på en paddeltur.

Publicerad 15.07.2015 kl. 14:09

på gång

Hej! Alltså, sorry, ni får vänta på bilder. Först måste vi återhämta oss lite och städa och fixa och i dag åkte vi iväg till stugan för att ta det lugnt i ett par dagar. Jag skulle börja redigera bilder här men blev helt matt av mängden och så tyckte jag att jag inte alls är tillräckligt duktig för att få dem att se ut som jag vill, så nu har jag outsourcat uppgiften till Pyry, så vi får se när det blir gjort. En hel del bilder väntar vi också från fotografen som var med på festen. Men ni kommer att få se bilder i flera inlägg och etapper. Lite pö om pö.

Publicerad 14.07.2015 kl. 22:16

gift och så vidare bortåt

Bild: Tuuli Mankki/Kuvatuuli

Så gick bröllopsveckans dag 4 och 5 och vi var framme vid bröllopet. Och den dagen gick i ett sådant huj, trots att vi festade till klockan 3. Nu har vi sovit igen oss lite, men hela vår lägenhet är i ett enda kaos. När vi fått allt lite uppstädat ska jag återkomma med bilder så in i norden.

Publicerad 13.07.2015 kl. 15:53

bröllopsveckan dag 3

Oj vad dagen går snabbt när man sover till klockan tio och sedan åker runt från ställe till ställe för att införskaffa sista grejer för bröllopet, äter lunch, stannar för att spontanshoppa på Selected Femmes rea osv. När man kommer hem vid fem (!! vart gick dagen) känner man sig tvungen att ta en tupplur. Nu pågår uppbyggnad av Spotifylistor och strax ska vi äta lite romsmörgåsar. I morgon får vi äntligen besöka feststället nu när Ruisrock äntligen bemödat sig överlåta det och så får vi se om vår planerade brodsplacering går att förverkliga och om jag måste sitta och förkorta borddukar natten lång.
Publicerad 08.07.2015 kl. 20:55Får ofta för mig att uttrycka mig kreativt. Men vet inte hur.

 

Twitter

twitter.com/christamakinen


Instagram